Geschiedenis

OVER STELLA
In 1902 werd opdracht gegeven voor de bouw van een villa die later bekend zou worden als “Huize Stella”. Het huis dat toen nog eigendom was van Pierre van Lisdonk, werd in 1918 gekocht door Frits van Puijenbroek.
Signature
powervrouw

Adellijke
Allure

Frits was handelsreiziger voor de textielfabriek en ontmoette op een reis naar Roemenië de Wit-Russische Stella Ionescu-Dimitriu. Frits nam Stella mee, maar trouwen bleek niet zo makkelijk. Stella had geen papieren meer die aantoonden dat zij Rooms Katholiek was. Pas nadat Frits beloofde om Huize Stella, vernoemd naar zijn geliefde, aan de kerk na te laten, werd het huwelijk voltrokken.

Stella was een excentrieke vrouw met adellijke allure en een liefde voor bloemen en kleur. Samen met haar hondjes werd zij een bekend en geliefd gezicht in Goirle.
Stella boutiquehotel Historie
Stella boutiquehotel Hersteld
Stella Suites

In ere hersteld

Nog steeds is “Huize Stella” een bekend pand in Goirle en omgeving, voornamelijk doordat het huis, dat in Jugendstil is gebouwd, zo goed bewaard is gebleven. In 2018 zag Marleen, dat het huis waar zij als klein kind nog gespeeld had te koop stond en ondernam meteen actie. Uiteindelijk lukte het haar om de gemeente te overtuigen dat een grondige renovatie om er een hotel in te beginnen een goede bestemming was en de renovatie startte begin 2019.

Na een lange periode van verbouwen waarbij veel oude details in ere zijn hersteld, is het pand nu klaar en omgedoopt tot “Stella Suites”. Binnen zijn de prachtige oude entree en bijzondere details als glas-in-lood ramen gecombineerd met eigentijds design en een luxe afwerking. Een bijzonder en uniek boetiek hotel die het pand wederom kleur geeft.

Gezzelige luxe, kom het ervaren!

Boek nu

Dear Stella, keep me posted